Säffle Sportklubb

David Ares Perez åter i Säffle!
2024-07-17 15:44

Höstsäsongen närmar sig med stormsteg och laget har varit igång och tränat under veckan och mycket glädjande är att vi fått tillbaka David Ares Perez igen efter ett halvår i Bolivias 2a liga.

David som gjorde stor succe under 2023 kommer stärka laget  rejält och vi är mycket glada att han är tillbaka igen.

Då våran målvakt Max Lövenhamn ska in i lumpen och inte kommer kunna vara med 100% under hösten har vi även gjort klart med IFK Munkfors målvakt Jose Gonzalez.

Vi tackar Tomas Seth och Robert Basth i Munkforsledningen för ett väldigt gott samarbete rörande övergången.

Transferfönstret är öppet ett tag till så möjligheterna finns att det kommer dyka upp något mer innan serien startar igen mot Stenungsund

På Minussidan har vi  Mohamed Zakaria som hade avtal till sommaruppehållet och föreningen har valt att inte förlänga det.

Abdulla Amin som kom in och hjälpte oss under våren hade också avtal till sommaruppehållet och nu blir det troligtvis flytt till göteborg så han kommer inte spela kvar under hösten.

VI tackar båda för sin tid i Säffle.

Nästa match är 26 juli där vi tar emot KF U hemma på Sporthälla.

2024-07-10 09:36
Nu finns det flaggor att låna

Hej.

Säffle Sk har nu köpt in flaggor som man kan låna till laget när man ska iväg på olika evenemang.

Det finns vanliga flaggor som man bär samt att det finns beachflaggor som man kan ställa upp.

Dessa lånas i dagsläget ut via kansliet och ska kvitteras ut av en ansvarig i laget.

Vi jobbar på att fixa så att man kan boka dessa via hemsidan här på Sport Admin, vi återkommer när vi fått igång den funktionen.

Ha en fin dag

Mvh Ungdomssektionen.

Information centrumstädning
2024-07-02 14:30

I bifogad länk kan ni läsa all information för årets centrumstädning.

Information centrumstädning

Äntligen hemmaseger!
2024-06-30 12:00
Unge Albin Andersson gjorde sitt första div 2 mål.

Säffle SK stod inför säsongens viktigaste match hittills när man mötte Motala AIF på Sporthälla under fredagskvällen. Sexpoängsmatch är en ofta använd klyscha men i det  här fallet stämmer det då gästerna parkerade strax ovanför SSK i bottenstriden. Säffle visade beslutsamhet från start och när krutröken lagt sig hade man besegrat Motala med 4-0, detta via säsongens bästa halvlek, den första.

-Vi tar ett jätteansvar från minut 1, säger en mycket nöjd tränare Edin Mesic. Vi spelar med hög energi med mycket löpningar och vinner många dueller, speciellt i första , menar Edin

Början av matchen bjöd på någon ett par halvchanser för gästerna men Säffle tog över undan för undan. Framförallt var det ett offensivt spel med mycket rörelse där många ville ha boll. Nära var det efter en kvart då Adam Feki slet sig loss på vänsterkanten och inspelet nådde sånär en framstörtande Ferdinand.

I den 27:e minuten kom så det välbehövliga ledningsmålet. Feki nådde Govend med en passning och han manövrerade sig i ett skottläge vid straffområdeslinjen och därifrån missar han sällan och inte nu heller. Pang i bortre gaveln.

Sju minuter senare kommer tvåan. Även nu var Feki inblandad då han blev frispelad men målvakten gjorde en fin räddning. Returen gick rakt upp och där nådde Ferdinand högst och nickade in 2-0, ett efterlängtat mål för den kraftfulle anfallaren.

Strax innan paus gjorde SSK även 3-0. Ett fint anfall hela vägen när Govend hittade en i straffområdet framstörtande Albin som satte 3-0. Det var 19-åringens första mål i div 2 och han hade under halvleken likt många andra lagt många meter under sig genom ständiga löpningar.

Spelet med hög press och många löpningar är kraftödande och det var viktigt att få med sig en ledning in i paus.

Det visade sig också i andra halvleken då Motala tog över, framförallt bollinnehavet. Knappa kvarten in kom gästernas stora chans då man fick ett friläge på vänsterkanten men Benjamin kom ut och gjorde en kanonräddning. Motala fortsatte trycka på men hemmalaget försvarade sig bra, täckte skott och övriga avslut  missade målet.

Govend fick gå av med skadekänning halvtimmen kvar och Albin och Ferdinand hade krampkänningar. Detta öppnade för inhopp av våra ungdomar Alexander Kihlberg, Isak Halldén Björk och Oskar Gävert.

De  sista 10 minuterna avtog Motalas anfallsspel och Säffle kom upp i anfall igen, Feki fick skottläge men avslutet täcktes till hörna. På övertid kunde SSK göra 4-0. Det var ännu en 19-åring Oskar Gävert som gjorde sitt första A-lagsmål. Han fick först en fin passning och höll starkt ifrån sig backen men hans skott räddades av målisen. Feki fick tag i returen och efter några dragningar kom han till skottläge som en back räddade på mållinjen. Tyvärr fick han inte riktig ordning på benen utan en framstörtande Oskar kunde fastställa slutresultatet.

En otroligt skön seger och kanske var det specialträningen på avslut under veckan som gav resultat? Några positionsförändringar i laget gav också positivt resultat. Albin på kanten, Adam Jansson på centralt mittfält och Govend mer centralt där han även var mera svårmarkerad.

Bäst i ett mycket bra lag för dagen var Joel Kyrksjö och vårsäsongens bäste spelare Hannes Koskela. När vårens/sommarens största jubel i omklädningsrummet ebbat ut får spelarna en välbehövlig vila på några veckor. Småskavanker får läka och Linus, Fredrik, Joel och Jakob är förhoppningsvis fit inför höstsäsongen.

Klar Säffleseger i måstematchen.
2024-06-29 12:00

Säffle SK tog en mycket viktig seger i hemmamatchen mot Motala på fredagskvällen. Genom mod, styrka, kämpatakter och oväntade målskyttar vann med 4-0. Matchreferat kommer senare.

Fotboll, 17/07 20:10
Inofficiella VM, 16/07 10:39